Маранафа
 БИБЛИЯ  НОВОСТИ  БИБЛИОТЕКА  СЛОВАРЬ  ГАЛЕРЕЯ  МУЗЫКА  ТЕАТР  ОТКРЫТКИ  КУХНЯ  РЕЙТИНГ  КАТАЛОГ  ФОРУМ   ЧАТ  ЗНАКОМСТВА
Христианские новости и новости религий со всего мира.


Ежедневный дайджест новостей на Ваш e-mail:

19.05.2014 13:42:28

Синод УПЦ КП попросил власть и мировое сообщество защитить верующих УПЦ КП в восточных областях Украины и в Крыму

В Синодальном зале Киевской Патриархии под председательством Патриарха Киевского и всей Руси-Украины Филарета 14 мая состоялось заседание Священного Синода Украинской Православной Церкви Киевского Патриархата.

Во время заседания было рассмотрено сообщение Патриарха об угрозах в адрес духовенства и верующих Киевского Патриархата со стороны террористических и сепаратистских сил в восточных областях Украины. Синод принял Заявление Священного Синода по поводу деятельности контролируемых и поощряемых из России террористических и сепаратистских сил.

Синод просит представителей государственной власти Украины, насколько это возможно, защитить духовенство и общины Киевского Патриархата в Донецкой и Луганской областях от нападок и угроз преступников, а международное сообщество, межконфессиональные и общественные правозащитные организации – обратить внимание на нарушения прав верующих УПЦ КП в восточных областях Украины и в Крыму.

Епископы УПЦ КП выразили возмущение и осудили использование приближенных к Московскому Патриархату структур, в частности Благотворительного фонда Святителя Василия Великого (Россия), для поддержки террористической и сепаратистской деятельности в восточных областях Украины. Заявление УПЦ КП обнародовала пресс-служба Киевской Патриархии.

Заява Священного Синоду

Української Православної Церкви Київського Патріархату

з приводу діяльності контрольованих і заохочуваних з Росії

терористичних та сепаратистських сил

У зв’язку з подальшим нагнітанням агресії проти України шляхом підтримки з Росії терористичних та сепаратистських сил Священний Синод ще раз засвідчує засудження Церквою такої злочинної діяльності як каїнового гріха братовбивства.

Синод повністю підтримує Заяву Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета від 3 травня 2014 р. з приводу ескалації насильства в Україні та закликає всіх ще раз уважено прочитати викладені в ньому думки.

На жаль за останній час Київській Патріархії стали відомими численні факти погроз життю та здоров’ю духовенству і вірних УПЦ КП, створення перешкод діяльності Церкви в східних областях України з боку контрольованих і заохочуваних з Росії терористичних та сепаратистських сил. Зокрема, озброєні особи вдиралися до храмів Київського Патріархату з вимогою до священнослужителів негайно переходити в підпорядкування Московського Патріархату, терористи «оголошували смертні вироки» священикам Київського Патріархату, що в нинішніх умовах створює реальну загрозу життю духовенства і вірних УПЦ КП в Донецькій та Луганській областях.

В деяких місцях через активність терористичних та сепаратистських сил, створювані ними перешкоди (блокпости) духовенство, з метою не наражати парафіян на небезпеку, змушене в деяких храмах значно скорочувати кількість богослужінь, а в окремих і зовсім їх припиняти.

З іншого боку, в засобах масової інформації неодноразово повідомлялося про конкретні факти сприяння терористам і озброєним сепаратистам з боку окремих представників духовенства Московського Патріархату, про публічне схвалення і заохочення ними злочинної діяльності вказаних осіб, перешкоджання правоохоронцям та збройним силам у відновленні правопорядку.

Занепокоєння викликає також виявлений зв’язок між одним з керівників терористів і озброєних сепаратистів, офіцером російських спецслужб Ігорем Гіркіним (Стрєлковим) і К. В. Малофєєвим – головою правління Благодійного фонду Святителя Василія Великого (Росія), який був організатором привезення в Україну так званих «Дарів волхвів». Запис їхніх переговорів, де І. Гіркін звітує «Константину Валерьевичу» про напад на українських військовослужбовців та правоохоронців, а останній вітає з «добре відзначеним святом» (Вербною неділею) доступний у мережі Інтернет. Існують й інші докази тісного зв’язку між І. Гіркіним (Стрєлковим) та вказаним російським навколо-церковним фондом.

Враховуючи все це ми звертаємося до представників державної влади України з проханням, наскільки це можливо, захистити духовенство і громади Київського Патріархату в Донецькій та Луганській областях від нападів і погроз злочинців.

Також ми просимо міжнародне співтовариство, міжконфесійні та громадські правозахисні організації звернути увагу на порушення прав віруючих УПЦ КП в східних областях України і в Криму.

У зв’язку з непоодинокими фактами сприяння з боку окремих представників Московського Патріархату злочинній діяльності терористів і озброєних сепаратистів закликаємо керівництво УПЦ Московського Патріархату публічно, у ясних і недвозначних виразах, засудити таку діяльність і відмежуватися від неї, покарати винних. Київська Патріархія може надати сприяння у цій справі, повідомивши керівництву УПЦ МП наявну докладну інформацію.       

Ми висловлюємо обурення і засуджуємо використання наближених до Московського Патріархату структур, зокрема Благодійного фонду Святителя Василія Великого (Россія), для підтримки терористичної та сепаратистської діяльності в східних областях України.

Благословляючи український народ на боротьбу проти агресорів, терористів та інших злочинців, нагадуємо, що боротьба ця звершується в тому числі й молитвою. Тому знову і знову належить підносити молитви до Бога з проханням зупинити примноження зла і ворожнечі між людьми: «Нехай не осоромляться всі, що надіються на Тебе, а осоромляться ті, що беззаконствують даремно… Спаси, Боже, народ Твій від усіх страждань його» (Пс. 24:3,22).

Нехай милостивий Господь упокоїть душі всіх загиблих, подасть здоров’я пораненим, заспокоїть збурені серця, добрих зміцнить на шляху правди, а злих відверне від шляху погибелі.

Боже благословення нехай перебуває над усіма, хто в той чи інший спосіб захищає мир і єдність України. Впевнені, що зло і неправда обов’язково будуть переможені, про що свідчить нам і наше християнське сповідання: «Христос Воскрес! – Воістину Воскрес!»

Від імені Священного Синоду
УПЦ Київського Патріархату –

Источник:

НХМ

Архив новостей

Облако тегов:
патріархату областях україни діяльності київського московського украины священного сепаратистських киевского терористичних окремих восточных сприяння представників терористів східних патриархата святителя церкви духовенства духовенство зв’язку великого київського патріархату московського патріархату областях украины областях україни східних областях киевского патриархата восточных областях гіркіним стрєлковим озброєних сепаратистів святителя василія василія великого окремих представників священного синода злочинної діяльності киевской патриархии священного синоду луганській областях восточных областях украины східних областях україни святителя василія великого       благодійного фонду святителя боку окремих представників фонду святителя василія

Наши ноги стояли во вратах твоих, Иерусалим


Паломническая поездка в Землю Обетованную, организованная Христианским центром «Фавор», была многообещающей с самого начала. Ведь программа тура была хорошо продумана и крайне насы...>>

Исследование: Половина взрослых американцев молятся ежедневно


США остаются очень религиозной страной с самыми побожными жителями среди богатых стран так называемого Запада, Об этом сообщает ВО СВЕТЕ со ссылкой на УНИАН. К т...>>

Иерусалимская конференция “Будущее Израиля в свете Откровения”


Писание даёт ясные обетования относительно будущего Израиля и Божьего плана спасения евреев. Пророки в мельчайших деталях предсказывали их второе рассеяние по миру и последующее во...>>

Что подарить на Новый Год папе (р)


Отправляясь на новогодние праздники к родителям — мы, конечно же, хотим порадовать их приятными подарками. И не всегда хватает идей, чтобы всем придумать что-то интересное. Наприме...>>

В Москве суд запретил христианам молиться в своей квартире


29 января Останкинский районный суд города Москва (Россия) запретил группе христиан молиться в коммунальной квартире. Об этом рассказал адвокат Константин Андреев на своей странице...>>

Как создать интернет-магазин: особенности, сложности и советы (р)


Современный бизнес обязан переходить в интернет, если он хочет не только остаться на рынке, но и развиваться, масштабироваться и совершенствоваться. Для этого необходимо разработат...>>

Ігор Плохой: «Сформувати соціальну доктрину церкви повинні богослови. Активісти допоможуть” (Ч. 2)


Друга частина бесіди журналіста Гната Меренкова з пастором, капеланом, учасником руху “Всі разом!” Ігорем Плохим. Тут йдеться про християнський традиціоналізм і проблематику ЛГБТ. ...>>